Många fick vända utan biljett till Zwanze

Stene Isacsson skriver att det var ett betydligt större sug efter biljetter till Zwanze Day i år än förra året. Foto: Ronny Karlsson

Det var hårt tryck på Zum Franziskaner häromdagen när biljetterna till Zwanse Day började säljas. Så hårt att en del fick gå hem tomhänta.

Zwanze Day firas årligen på Zum Franziskaner i Stockholm och måndags när biljetterna till årets upplaga började säljas blev det lång köbildning.

– Det var betydligt större sug efter Zwanze-biljetter än i fjol och flera som köat länge fick åka hem tomhänta, säger Stene Isacsson i ett inlägg på Facebook.

Omkring 30 platser och tre sittningar räckte alltså inte långt.

– Det var ett betydligt större ”sug” efter Zwanze-biljetter än i fjol och flera som köat länge fick åka hem tomhänta. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för det.

– Det känns väldigt tråkigt och vi själva åkte hem med en klump i magen och ledsna för att vi gjort så många besvikna. Tanken är ju att det här skall vara roligt och att så många som möjligt skall bli nöjda och glada. Det är som bekant anledningen till att man ger sig i servicebranschen från början. Man tycker om att göra människor glada.

Att minska på proverna för att få in mer folk var inte aktuellt.

– Även om läget vore normal och vi delade upp fatet på 5cl-smakprov så hade det blivit på tok för trångt här i alla fall.

– Nästa år kanske vi kan göra just det och ta över hela Södra Bankogränd och köra Zwanze-festival där i stället. Jag tvivlar på att vi får tillstånd men man kan ju alltid prova, avslutar Stene inlägget.