Camra drar igång sina lokala festivaler igen

Camras lokala festivaler startar igen, men Great British Beer Festival, som bilden är ifrån, dröjer tills nästa år. Foto: Ronny Karlsson

Den brittiska kampanjen för real ale, Camra, drar igång sina festivaler igen efter ett långt uppehåll.

När restriktionerna nu lyfts i Storbritannien ska Camras lokala ölfestivaler dra igång igen. Det är 18 månader sedan sist.

– Jag är säker på att vi alla har saknat det sociala med att dricka med vänner och ser fram emot att träffas med nära, kära och kollegor i branschen över en pint på en festival, säger Jonathan Kemp, som ansvarar för events på Camra till beertoday.co.uk.

– Det gläder mig att se att inte bara festivaler öppnar sina portar igen utan även att kunna försäkra deltagarna om att deras säkerhet är viktig i vår planering.

Den största festivalen och den som många svenskar med förtjusning åker till dröjer dock. Först i augusti nästa år är det dags för Great British Beer Festival.

De lokala festivalerna kommer att ha rigorös säkerhet för att skydda frivilliga, medlemmar och andra deltagare.

– När Camra-festivalerna kommer tillbaka så är det viktigt att vi ser till att vi kan ge våra kunder förtroende för att de göra så på ett säkert sätt. För att göra det så måste varje festival göra en riskbedömning baserad på våra och regeringens riktlinjer för covid, säger Glyn Shand, hälso- och säkerhetsansvarig för Camra.

– Det ska bli väldigt spännande att komma igång med festivalerna igen och jag ser fram emot att se alla igen.

Läs mer här.