Axel redo för sin drömpraktik i Belgien

Bildspel

Bild 1 av 2

Axel Möller trodde inte ens på svar, men nu väntar praktik i två månader på Cantillon.

Praktik är alltid bra. Men få lyckas få en praktikplats på Cantillon i Belgien. En av de utvalda är Axel Möller som åker till Belgien på söndag.

Möller utbildar sig till bryggare på utbildningen i Nynäshamn. Under två månader ska Stockholmskillen nu praktisera på Cantillon och det är givetvis något han verkligen ser fram emot.

– Det känns jäkligt ballt. Jag mailade dom mest för skojs skull och trodde inte ens att jag skulle få svar, säger han.

Men svar kom det och det var från Jean van Roy. Efter en del diskussioner visade det sig att det var möjligt att göra praktiken på plats i Bryssel.

– Han tyckte att det var extra intressant när jag gick på en skola. Jag vet egentligen inte exakt vad jag kommer att få göra, men jag har blivit uppmanad att ha med ordentliga arbetskläder så jag hoppas på att få vara med om det mesta, säger han.

Möller har varit hembryggare i drygt fem år och han började utbildningen i Nynäshamn för ungefär ett år sedan. När han är färdig där är planen att börja jobba på ett bryggeri i Sverige eller utomlands.

– Jag jobbar gärna så ett tag och inget begränsar mig till Sverige. På sikt skulle det vara kul att starta något eget, säger han.

Möller har inför resan haft en del kontakt med Per Karlsson på Wild & Sour i Göteborg. Karlsson har vid flera tillfällen varit på Cantillon för att jobba och lära sig mer om spontanjäst öl. Därfiråfn har Möller bara hört bra saker och nu ser han fram emot den första dagen på Cantillon.

– Det är en drömpraktik för mig och jag tycker att spontanjästa öl och olika blends är det mest spännande som finns. Dessutom är det inte alla som kan ha en praktik från Cantillon i sitt cv, säger han.