Andreas ska sälja in Brewski till fler barer

Marcus Hjalmarsson ska släppa försäljningen och då tar Andreas Jaeger över de bitarna på Brewski. Foto: Andreas Seger

Räkna med mer av Brewskis öl på krogar och i dagligvaruhandeln. Anställningen av Andreas Jaeger gör nämligen att man för första gången har en säljare i företaget.

Tidigare har såväl grundaren Marcus Hjalmarsson som Hanna Gustavsson ägnat tid åt försäljning, men de har också haft andra uppgifter inom företaget.

– Vi ser allihop att det går att göra mer på försäljningen och Marcus vill släppa den biten för att hinna med annat, säger Jaeger.

Han kommer senast från sju år på importföretaget Brill och har förstås bra koll på öl och har dessutom ett bra kontaktnät.

Jaeger ska ansvara för försäljning både i Sverige och när det gäller export.

– Tanken är att exporten ska växa, men framför allt ska vi äntligen komma ut mer i Sverige.

Målet är att börja att samarbeta med såväl krogar som dagligvaruhandeln och Hanna Gustavsson kommer att fortsätta att jobba med säljfrågor, men då till största delen administrativa uppgifter.

– Det är en spännande utmaning och jag ska använda min erfarenhet för att bygga upp rutiner och sedan ska det ta fart när restriktionerna släpper, menar Jaeger.

Han började att diskutera med Marcus Hjalmarsson redan i höstas och till slut insåg de båda att det här var en lösning som både ville se.

– Det har växt fram mer och mer att jag ville göra det här. Det känns som en spännande utmaning att få fart på försäljningen till hotell och restauranger.

Det nya jobbet tar också Andreas Jaeger tillbaka till barndomsstaden Helsingborg, vilket han ser som mycket positivt.

– Det var många år sedan jag flyttade härifrån, men det känns skönt att vara tillbaka. Jag gillar att gå in på Hemköp och kunna träffa någon gammal kompis som jag gick i skolan tillsammans med.