Pubarna öppna igen – men här tog det stopp

The Caxton Arms nekades först att öppna i måndags, men efter nya förhandlingar kunde man öppna sin utedel på puben. Foto: The Caxton Arms.

I måndags fick alla brittiska pubar med uteplatser öppna igen. Eller, alla utom en. Men till slut löste det sig även för The Caxton Arms i Brighton.

 

12 april var datumet då cirka en tredjedel av Storbritanniens 40 000 pubar fick öppna på nytt. Det handlade då om de pubar som har en uteservering som kunde öppna de ytorna för allmänheten.

Men för en pub tog det lite extra tid. The Caxton Arms i Brighton stoppades nämligen av lokala myndigheter när man ville öppna.

Puben har en utedel med ett tak som går att ta bort, men det räckte inte för att man skulle få öppna. Myndigheterna menade att ytan låg instängd mellan fyra väggar och att luften inte cirkulerade tillräckligt där för att man skulle få ha öppet.

Det gjorde att puben fick ringa runt och meddela de gäster som bokat bord att de inte kunde komma på besök.

Men ett nytt möte med de lokala myndigheterna under tisdagsmorgonen gjorde att man fick till en förändring. Därmed kunde man öppna, en dag senare än alla övriga pubar med uteserveringar i landet. Max 30 personer fick komma in samtidigt och det var förstås bättre än att ha helt stängt.

Planen är att alla pubar ska få öppna senast i juni, och det första steget var alltså de pubar med uteserveringar som öppnade i måndags.

Det brittiska vädret bjöd inte direkt in till att sitta ute och dricka öl den första dagen, men givetvis var det många britter som trotsade kylan för att få dricka en efterlängtad pint i en miljö man saknat i ett antal månader.