Virus satte stopp för Axels drömpraktik

Bildspel

Bild 1 av 3

Axel Möller fick avbryta sin praktik på Cantillon på grund av coronaviruset.

Drömpraktiken på Cantillon var ett faktum. Men nu tvingas Axel Möller avbryta den på grund av coronaviruset och i stället återvänder han till Sverige.

Det var för en knapp månad sedan som Beernews berättade om Axel Möller och hans praktikplats på hyllade Cantillon i Bryssel. Efter kontakter med ägaren Jean van Roy stod det klart att Möller, som studerar bryggeriteknik i Nynäshamn, fick chansen att jobba på det belgiska bryggeriet i två månader.

Men nu, efter knappt halva tiden, tvingas han vända hemåt. Anledningen är coronavirusets spridning i världen.

– Jag har velat fram och tillbaka och pratat en del med Jean. Vi kom fram till att det var det bästa, säger Möller.

Han bodde hos släktingar i Bryssel under tiden på Cantillon, och det spelade in i hans beslut.

– De fick inte gå till jobbet och de hade barnen hemma från skolan. Om jag då gått och jobbat som vanligt på bryggeriet hade det inte varit någon mening med att dom stannade hemma.

Givetvis ett trist beslut att ta, men det har i alla fall löst sig bra med ny praktikplats på hemmaplan. Det blir i stället hos Stockholm Brewing som Axel Möller avslutar sin praktik.

Även om tiden i Bryssel blev kortare än planerat, så har den svenske praktikanten värdesatt varje dag därnere.

– Det var lite som att vara i himlen utan att ha dött. Jag fick vara med och göra allt möjligt. Jag har staplat flaskor, hjälpt till med att tillsätta frukt i öl och varit med på provsmakningar. Det har verkligen varit bra.

En tröst i bedrövelsen är att det här troligen inte var sista gången som Axel Möller var på Cantillon för att jobba. När allt lugnat ner sig hoppas han på att kunna återvända.

– Jean sade att han gärna ser att jag kommer tillbaka, och det känns bra.