Vega kombinerar provsmak med lunch

Claes Ljunggren och Göran Lember är redo för fredagens barpremiär hos Vega Bryggeri. Foto: Ronny Karlsson.

När Vega Bryggeri öppnar sin provsmakningsbar sker det med ett delvis nytt koncept. Redan vid lunch öppnar man dörrarna och hoppas på att locka lunchgäster.

Beernews har tidigare berättat om Vega Bryggeri och deras provsmakningsbar. De var det första bryggeriet som fick sitt tillstånd efter de många diskussionerna om matskedsstora smakprov, men nu är det större mängd öl som gäller.
På fredag är det premiär och då öppnar man redan vid lunch.
– Man kan komma hit och äta lunch och ta en öl och även köpa våra folköl, men vi har även öppet på kvällen, säger Claes Ljunggren.
Vid premiären är det TomToms som rullar in sin food truck i bryggeriet och erbjuder hamburgare samt vegetarisk mat. På de nio ölkranarna blir det bara öl från det egna bryggeriet.
– Till premiären kommer vi att ha en hel del nyheter, men sedan hoppas vi att ha någon ny öl vid varje tillfälle, säger Göran Lember.
– Förhoppningen är att ha en del öl som har tappats samma dag vid varje tillfälle. Dessutom blir det trevligt att öppna tidigt så att gästerna kan se lite hur vi jobbar, säger Ljunggren.

Varannan fredag kommer man att ha öppet och målet är förstås att locka många gäster till bryggeriet på Ringön.

– Vi får ta in 200 personer i lokalen och ska ställa in bänkar och bord. Det här har vi sett fram emot och det ska bli riktigt kul, säger Ljunggren.