Bryggeriet på Öland får nya delägare

Joel och Johanna Heinecke låter bryggeriet gå över till nya ägare. Foto: Privat.

Efter sex år som bryggeriägare bär det av till USA för Joel och Johanna Heinecke. Men Fireside Brewery drivs vidare på Öland med nya ägare.

 

Det var 2015 som de båda öppnade bryggeriet med tillhörande BBQ-restaurang och därefter har det varit intensiva somrar med många gäster, men också ett antal lanseringar på Systembolaget.

Men nu står det klart att Joel och Johanna Heinecke flyttar till USA. i sommar bär det av till Arizona för hela familjen.

– Vi har pratat om det i några år och vi kan inte bara gå och vänta på att bestämma oss. Joel är uppvuxen där, säger Johanna Heinecke.

Under våren har Joel vidareutbildat sig via en amerikansk distansutbildning och det väntar jobb på SanTan Brewing Company. 15 juni är det dags för ägarbyte för bryggeriet och restaurangen, som ligger bara någon mil söder om Borgholm.

– Det känns lite vemodigt, men det känns väldigt bra att bryggeriet lever vidare och blir kvar på Öland. Vi hade nog inte velat sälja varumärket om någon haft planer på att flytta bryggeriet.

De nya ägarna blir nu Michael och Laila Norman, samt Madeléne och Richard Tannarp. Tanken är att Mikael tar ansvar för restaurangen medan Richard blir ansvarig för bryggeriet. Redan i helgen när överenskommelsen blev klar bryggdes det öl som en del i att lära sig mer om bryggverket.

– Det är jättekul att det får leva vidare, säger Johanna.

Hon kommer att jobba med annat i USA, men de båda har inte helt släppt tanken på att en gång öppna ett eget bryggeri i USA.

– Det blir inte så nu från början, men vi får se längre fram.