Udda varianterna som smögs ut i butiker

Goose Islands Bourbon County Stout släpptes i år i fler varianter än bryggeriet först talade om. Foto: Goose Island.

Att jaga de årliga varianterna av Goose Islands Bourbon County Stout är ett måste för många ölnördar. Men i år hade bryggeriet en överraskning med nya varianter man inte ens berättade om i förväg.

 

Det var först när årets Bourbon County stout dök upp ute i butiker som det visade sig att det fanns tre helt okända varianter av årets öl. Inte ens på etiketterna märktes det att det var andra öl, om man inte tittade väldigt noga. Markeringarna BT, WT och HH fanns insmugna tillsammans med datummärkningen på en del flaskor, och det handlar om väldigt få flaskor.

Denna stout är i normalfallet eftertraktad av många, och de här exklusiva varianterna lär inte vara gratis för den som tänkt att få tag på några.

Vad handlar det då om för öl? Jo, den vanliga varianten av ölet är en blandning av öl som fatlagrats på whiskyfat från Buffalo Trace, Heaven Hill och Wild Turkey.

Men de här exklusiva versionerna av ölet innehåller öl från bara ett av faten. Det finns lika många flaskor av de tre olika ölen och det var först när kunder började att undra över markeringen som bryggeriet berättade om det hela.

De här specialölen fanns bara tillgängliga i butiker i Chicago-området, men vi gissar att de via trejder och köp kommer att spridas betydligt längre än så.