Åtta olika varianter av Bourbon County Stout

Det kommer åtta olika varianter av Bourbon County Stout i år. Foto: Goose Island.

Varje år släpps det nya varianter av Goose Island Bourbon County Stout. Nu är det dags att presentera de som släpps på marknaden som släpps under hösten.

 

Goose Island Bourbon County Stout är ett öl som behållit en hel del av sin höga status även efter att bryggeriet köptes upp av AB InBev. Kanske har en del av hajpen försvunnit, men fortfarande är det många som vill prova de många varianterna av denna imperial stout.

Nu är det klart att det blir åtta olika varianter av ölet som har premiär under hösten och här är de åtta.

Bourbon County Stout: Originalölen som tickar in på 14 procent och är lagrat på tre olika whiskyfat: Heaven Hill, Buffalo Trace och Wild Turkey.

Bourbon County Cherry Wood Stout: Här kompletteras basölet med att ha lagrats en period med träflisor från körsbärsträd, och det ska ge toner av toffé och vissa körsbärstoner.

Bourbon County Reserve 150 Stout: Här har ölet fatlagrats på whiskyfat som användes för Old Forresters whisky som gjordes till 150-årsjubileet.

Bourbon County Double Barrel Toasted Barrel Stout: Ölet har legat ett år vardera på två olika fat från Elijah Craig. Det andra fatet är lite hårdare rostat och lätt förkolnat.

Bourbon County Reserve Blanton´s Stout: Ett öl som lagrats på samma fat som man tidigare lagrat Blanton´s Original Single Barrel Bourbon. Det är en hett eftertraktad whisky och ölet smakar av choklad och ek men även med toner av till exempel kanel.

Bourbon County Classic Cola Stout: Här tar man ut svängarna och gör en variant som ta föra tankarna till whisky och cola. Här har man tillsatt lime och apelsin, samt bland annat koriander och mörkt socker.

Bourbon County Fourteen Stout: Ett öl som släpptes 2014, nu har man gjort det igen men med en liten tvist. Den här gången har man använt råg redan under själva bryggningen.

Proprietor´s Bourbon County Stout: Fatlagrat som alla andra varianterna och sedan smaksatt med jordgubbar, vanilj och kokosnöt. Tanken är att ölet ska föra tankarna till en klassisk glassbar.