Goose Island tvingas att stänga bryggeri

Goose Island stonier ned sin verksamhet i Philadelphia. Foto: Goose Island.

De satsade på Philadelphia som sitt andra hem. Men nu är Goose Islands satsning i staden över. Inte helt oväntat är det corona som skapar problem

Det var i mars 2018 som Goose Island öppnade sin produktionsenhet i Philadelphia och dessutom hade premiär för sitt taproom. Men nu är den satsningen över. Verksamheten har lidit en hel del av coronaviruset och dess påverkan på marknaden och nu väljer AB InBev-ägda Goose Island att stänga anläggningen.

– Som ett direkt resultat av den globala hälsokrisen, och den tydliga påverkan Covid-19 haft på vår verksamhet i Philadelphia, tvingades vi att ta det tuffa beslutet att stänga ner verksamheten. Under de senaste månaderna har vårt team i Philadelphia visat en enorm uthållighet för att hantera alla utmaningar. Vi är tacksamma för hur våra anställda gjorde brygghuset i Philadelphia till en sann utveckling av Goose Island, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det är oklart vad som nu händer med bryggeriet. Philadelphia är en av många städer som drabbats hårt av coronaviruset och även flera av stadens mest kända ölbarer har tvingats att stänga. Goose Island är ett av de hantverksbryggerier som för några år sedan köptes upp av AB InBev, världens största ölföretag, och det skapade då starka reaktioner. Samtidigt brygger bryggeriet med basen i Chicago ölet Bourbon County stout, som fortfarande hyllas av många personer som i övrigt inte gillar uppköpet.