Tullen redo att öppna i Stockholm igen

Andreas och Mattias Jakob har hittat en lösning för de två stängda barerna i Stockholm. Foto: Privat.

Det har varit stängt sedan februari. Men nu är det dags för Ölstugan Tullen att öppna vid Hornstull och på Kungsholmen i Stockholm igen.

Det var i februari som Ölstugan Tullen stängde både vid Hornstull och på Kungsholmen. Sedan dess har lokalerna kostat hyra utan att användas, men nu är det alltså dags att öppna igen.

– Vi har letat efter en franchisetagare men det har tagit lite tid. Nu har vi hittat en kille och Tullen kan öppna igen, säger Andreas Jakob, som driver moderbolaget tillsammans med sin bror Mattias Jakob.

På Kungsholmen öppnar baren under tisdagen och snart är det nypremiär även vid Hornstull.

Tamran Nozarpour är den som tar över driften av de båda Stockholmsbarerna och det ska i hans regi bli barer som man hoppas på att locka samma publik som tidigare. Sedan tidigare är Ölstugan Tullens verksamhet på Sveavägen i gång som vanligt, och så har det varit under hela året via en annan franchisetagare.

– Nu känns det bra att Tamran tar över de båda barerna. Det har varit svårt att hitta en franchisetagare men vi är jätteglada att han vill driva det. Han tror på det här och ska driva det på bästa sätt, säger Jakob.

Nozarpour har tidigare bland annat jobbat med Bastard Burgers och tror på upplägget där han ska utveckla konceptet på sitt sätt på de båda Stockholmskrogarna.

För Andreas Jakob känns det positivt att Ölstugan Tullen lever vidare.

– Nu ska inte lokalerna bara kosta pengar längre och det känns bra att det inte ska vara stängt, menar Jakob.