Tullen öppnar sin tredje bar i Stockholm

Andreas och Mattias Jakob ska öppna sin tredje bar i Stockholm. Foto: Privat.

Nyligen blev det klart att Ölstugan Tullen kan fortsätta med sin restaurangverksamhet. Nu är det klart att man öppnar på en tredje plats i Stockholm.

Det har varit besvärliga månader för bröderna Andreas och Mattias Jakob som driver Ölstugan Tullen. Stockholms kommun ville ta bort deras alkoholtillstånd och det var först för en dryg vecka sedan som man fick klartecken för att fortsätta.

Nu kan vi också berätta att det kommer att öppnas en tredje bar i Stockholm. Efter satsningar vid Hornstull och på Kungsholmen blir det denna gång en restaurang på Sveavägen i Stockholm.

– Det blir vår största satsning hittills. Att vara på Sveavägen är lite som att vara på Avenyn i Göteborg och det är inte lätt att få tag på en lokal där, säger Andreas Jakob.

Målet är att öppna restaurangen i december, men det kan också bli efter nyår som premiärfesten förläggs. Lokalerna har varit på gång en längre tid för Tullen, men den pågående processen har gjort att det blivit fördröjningar.

– Det har varit en tuff tid för oss och vi har ju varit tvungna att hålla humöret uppe och visa den rätta gnistan. Det är många som jobbar hos oss och det känns skönt att det löst sig även om vi inte ser det som en seger, säger Andreas Jakob.

Ölstugan Tullen har i dag cirka 200 anställda vid sina restauranger i Göteborg och Stockholm och satsningen på Sveavägen kommer att skapa cirka 20 nya jobb.

– Det känns alltid bra att kunna bidra med nya arbetstillfällen.