Domen: Tullen får servera alkohol

Mattias Jakob är förstås nöjd med att fp fortsätta att servera alkohol på barerna i Stockholm.

Ölstugan Tullen lever vidare även i Stockholm. Det står klart efter att förvaltningsrätten under torsdagen upphävt det serveringsförbud som utfärdades av Stockholms kommun.

Det har varit jobbiga månader för Ölstugan Tullen efter att Stockholms kommun i våras beslutade om ett serveringsförbud i Stockholm på grund av brister i redovisningen. Felet med redovisning och inbetalningar hade begåtts hade skett i Göteborg, men när Göteborgs kommun nöjde sig med en varning ville Stockholms kommun ha ett serveringsförbud.

Tullen överklagade och har på så sätt kunnat servera alkohol under utredningstiden och nu står det klart att förvaltningsrätten inte står bakom ett serveringsförbud. I stället nöjer man sig med en varning.

– Jag har inte hunnit läsa domen, men beslutet känns otroligt skönt. Det har varit en ganska lång process, säger Mattias Jakob, en av ägarna till Ölstugan Tullen.

Företaget har i dag ett tiotal olika barer i Göteborg och har även satsat på två barer i Stockholm. Det är under redovisningen i Göteborg som ett par missar i bokföringen lett till processen, trots att Göteborgs kommun nöjde sig med en varning.

– Det är bra att de här myndigheterna finns, de är till för att vi ska sköta oss. Vi hade gjort fel i Göteborg men vi tycker att slutsatsen med serveringsförbud var lite hård, säger Jakob.

Fortfarande kan ärendet överklagas till kammarrätten, men i dagsläget är det fritt fram för Ölstugan Tullen att servera alkohol på sina barer i både Stockholm och Göteborg. Ett besked som förstås är en lättnad.

– Jag fick beskedet om serveringsförbudet på min födelsedag. Det var inte så kul. Men nu känns det bra, säger Mattias Jakob.