Mattias ny ledare på bryggarutbildning

Mattias Davidsson är ny utbildningsledare för bryggarutbildningen i Nynäshamn. Foto: Ronny Karlsson.

Bryggarutbildningen i Nynäshamn har fått en ny utbildningsledare. Mattias Davidsson är den som nu ska utveckla skolan och försöka få klartecken för tre nya klasser.

Davidsson jobbade tidigare som vd för Nils Oscar och har suttit med i ledningsgruppen för utbildningen i Nynäshamn. Men i slutet av september hamnade han också i rollen som utbildningsledare.

– Det har varit ganska snabba puckar, och det känns bra att kunna hjälpa branschen att ta fram utbildade bryggare. Vi kommer att jobba en hel del med kvalitetsutveckling och att utveckla lokalerna i Nynäshamn, säger han.

Två klasser är i gång med utbildningen i Nynäshamn. Förhoppningen är att i januari nästa år få klartecken för ytterligare tre klasser.

– Vi hoppas på det och när vi pratar med bryggerier så finns ett behov. Det blir kanske inte så många fler bryggerier längre, men många håller på att expandera, säger Davidsson.

Sedan ganska många år tillbaka finns en bryggeriteknisk utbildning i Ludvika, och för ungefär ett år sedan startades också en utbildning i Kristianstad. Mattias Davidsson bedömer att det finns plats för de tre utbildningarna även i framtiden.

– Jag vill gärna ha ett bättre samarbete mellan de olika utbildningarna. Framför allt borde vi se över schemaläggning så att inte alla skolor har sina praktikveckor samtidigt. Sedan hoppas jag också på samarbeten med bryggerier som kan hålla föreläsningar här.

Under sin första tid på skolan kommer han se till att utveckla de lokaler där eleverna håller till, och han pekar på att det är viktigt att de kan brygga öl på plats.

– Vi är nu i ett läge där vi ska köpa in mer utrustning till skolan, det är viktigt för att kunna ha en bra utbildning,

Han trivs i sin nya roll och ser gärna att utbildningen lever vidare i många år till.

– Det är absolut ett kul jobb. Det känns som ett bra sätt att hjälpa branschen och det ska bli spännande att jobba med det här, säger Davidsson.