Ny bryggarutbildning startar i Nynäshamn

Nan Albertson på Beerlab, Mattias Davidsson på Omnipollo och Andrés Furukawa på Macken Bryggeri är föreläsare på den nya utbildningen.

Nu drar Campus Nynänshamns nya bryggarutbildning igång. Aktiva bryggare ska få chansen att bygga på sitt kunnande.

Tidigare i år skrev vi om att Campus Nynäshamn skulle starta en ny utbildning riktad specifikt mot redan aktiva bryggare.

Utbildningen är på halvfart för att underlätta kombinationen arbete och studier. Totalt omfattar den 16 veckor.

– Vi är mycket stolta över uppställningen av de föreläsare som samarbetar med oss kring den här utbildningen. Att kunna ta fram just den utbildning som branschen efterfrågar för att kompetenshöja de egna leden och att då kunna erbjuda så kunniga föreläsare känns fantastiskt roligt. Vi vet att det här kommer göra stor nytta i bryggeribranschen, säger Lasse Sahlin utvecklingsansvarig på Campus Nynäshamn.

– Vår förhoppning är att alla som idag arbetar i branschen vill gå den här utbildningen. Utbildningen startar redan nu i december och vi välkomnar alla att söka och att därmed ta nästa steg i sin egen och bryggeriets utveckling.

De föreläsare han nämner är Nan Albertson på Beerlab, Mattias Davidsson på Omnipollo och Andrés Furukawa på Macken Bryggeri.

Utbildningen är framtagen efter behoven hos bryggerierna och fokuserar på hållbar produktion och kvalitetsarbete, mikrobiologi och HACCP (hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen) inklusive livsmedelslagen.

Förkunskapskrav är sex månader yrkeserfarenheter förvärvade genom anställning eller egenanställning på ett bryggeri på heltid.