Tredje svenska puben med i Champions Club

Jeremy Duxbury på Jorvik Estates är den som fått Timothy Taylor att godkänna svenska pubar i Champions Club. Foto: Peter Lindh

Först Göteborg, sen Stockholm och nu blir även O’Neill’s i Uppsala medlemmar i Timothy Taylors exklusiva Champions Club.

Jeremy Duxbury på Jorvik Estates jobbar hårt för att få in mer cask i Sverige och det är tack vare honom som nu tre svenska krogar blivit medlemmar i Timothy Taylors Champions Club, som innebär att de kan ha öl från Timothy Taylor permanent på kran.

Först ut var Bishops Arms Plaza i Göteborg, sen kom The Old Brewer i Stockholm och snart är det dags för O’Neill’s i Uppsala.

Att just svenska barer blivit de första utanför Storbritannien beror på att Jeremy har goda kontakter med bryggeriet.

– Jag känner deras vd Tim Dewey väldigt väl och jag frågade honom. Det är ett av de lokala bryggerierna där jag kommer ifrån, säger Jeremy.

Just nu är det inte fler nya svenska medlemmar på gång i Champions Club, men Jeremy skulle välkomna ytterligare pubar.

– Men de måste kunna sälja tillräckligt mycket, om de inte har caskkunder så att det räcker blir det svårt. Det finns inget värre än gammal cask.

Jeremy representerar inte bara Timothy Taylor, utan har drygt 100 bryggerier på sin lista och dessutom är han inblandad Cask Marque, det vill säga den kvalitetsstämpel pubar som serverar cask kan få.

Han berättar att i dagsläget finns det sju svenska pubar som har fått stämpeln, men fler kommer.

– Bishops Arms i Växjö och Fox & Anchor i Karlskrona är på gång också, säger Jeremy.

Cask Marque är ett kvalitetssystem för cask, som skapades i slutet på 1990-talet. Anslutna pubar kontrolleras så att de uppfyller de krav som ställs på temperatur, smak doft och annat på ölen.