Monty Python-tävling med signerat pris

Neil Doherty på O’Neill’s I Uppsala tillsammans med Jeremy Duxbury från Jorvik Estates. Foto: Privat.

Monty Pythons 50-årsjubileum med tillhörande öl uppmärksammas även i Sverige. Bland annat går det att vinna ett pris som är signerat av Terry Gilliam.

Beernews har tidigare berättat om det jubileumsöl som tagits fram av bryggeriet Black Sheep i sambans med Monty Pythons 50-årsjubileum. Kontakterna där har gått via Michael Palin, som är uppväxt i Yorkshire.

Monty Python-öl har funnits tidigare och nu finns de även på en del svenska pubar. Där ska det också anordnas Monty Python-quiz, där ett väldigt speciellt pris som är signerat av Terry Gilliam kommer att lottas ut bland deltagarna.

Flying Circus – A Very Silly IPA är jubileumsölet och även det finns nu i Sverige.

– Det var i slutet av september för 50 år sedan som det första avsnittet av Monty Pythons Flying Circus visades på BBC, men firandet pågår hela året, säger Jeremy Duxbury på Jorvik som importeras Black Sheeps öl till Sverige.

Pubarna som kommer att ha ölen och anordna quizen är Bishops Arms Gustav  i Malmö, Bishops Arms Bellmansgatan i Stockholm, O´Neills och Williams Pub i Uppsala, samt Akkurat i Stockholm.

När alla quizen är genomförda kommer det speciella priset att lottas ut. Jeremy Duxbury ser fram emot att fira komikerlegenderna även i Sverige.

– De är en institutions i Storbritannien och alla vet förstås vilka dom är, säger han.