Stort fokus på flytt för Viktor under året

Viktor Hansen svarar på våra enkätfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Flytten blir utan tvekan det största för centralbryggetiet under 2022. Det och mer berättar grundaren Viktor Hansen om i vår enkätserie.

Vad var det bästa med 2021 på ditt bryggeri?

– Bäst är flytten av bryggeriet till lokalare delar av Linköping, ett stenkast från centralstationen. Här kommer vi bland annat kunna erbjuda provningar mer lättillgängligt i vårt nybyggda taproom och under hösten investerade vi även i närliggande restaurang vilket möjliggjorde att vi fick cirka 1200 kvadratmeter där vi kan erbjuda större event och dryckesmässor mm.

Vad var det sämsta med 2021 på ditt bryggeri?

– Det får nog bli flytten även här även då det indirekt hör ihop. Bygget drog ut på tiden på grund av kraftiga förseningar av diverse material som gjorde att produktionen stod stilla en längre tid än planerat. Frustrerande att inte kunna påverka saker själv men nu är vi igång igen för fullt. Det positiva med stillaståendet , om något, var väl att vi duckade ganska höga elkostnader.

Vad skulle ett beslut om gårdsförsäljning betyda för er?

– Ganska mycket. Vår nya positionering är i ett handelsområde där vi skulle kunna få till ett bra flöde. Genom årens alla provningar vi genomfört har det funnits en stor efterfrågan att köpa med sig öl hem. Sverige är lite utvecklingsförstört på vissa fronter och som vanligt när man kan få till ett smidigt system kommer ett förslag som kommer få godkännande organ att förmodligen hitta egna tolkningar. Går förslaget igenom så har dörren dock äntligen öppnats på glänt och så länge det inte kommer påverka TSLS är jag positiv till det hela.

Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2021?

– Vreta Kloster, vår närmsta granne plockar hem fina omdömen och det är kul att det lyfter Linköping som ölstad.

Vilken ölstil vill du se mer av från svenska bryggerier under 2022?

– Jag tror och hoppas det kommer mer klassiska stilar under 2022, välhumlad IPA i all ära men en krispig hantverkslager är förbannat trevligt. Från vårt håll kommer det nog även bli lite mer surt/syrligt.