Största ölfestivalen tillbaka i september

Poppels var ett av alla bryggerier som fanns med på Stockholm Beer 2019. I september är Sveriges största ölfestival tillbaka. Foto: Ronny Karlsson.

Nu är det bestämt. 23 september är det dags för årets Stockholm Beer & Whisky Festival. Grundaren Marianne Wallberg hoppas på att kunna ha gott om utställare och en stor publik.

Det har varit en utmanande tid för festivalarrangörer de senaste 15 månaderna. Pandemin har förändrat allt och för Stockholm Beer & Whisky Festival innebar det bland annat att man tvingades att ställa in förra årets festival.

I dagsläget vet Wallberg inte exakt vad som kommer att gälla i september, men klart är att man kör sin festival. Målet är att göra den så stor som det går med gällande restriktioner.

– Vi hoppas på att köra så mycket det bara går. Kanske blir det lite större fokus på utställare för öl och whisky och om det behövs så kör vi två pass varje dag. Vi är så taggade och får höra så mycket positivt från utställarna om att festivalen är på gång, säger Wallberg.

Under pandemin har man hyrt ut lokalerna till andra verksamheter. Bland annat har det varit en vaccinationsmottagning på övervåningen. Det kanske finns kvar även i slutet av september, men Wallberg lovar att det ska finnas rejält med ytor trots det.

Eftersom Nackamässan, där festivalen anordnas, är uppbyggd med flera olika lokaler finns det möjlighet redan med dagens regler att ta in många besökare. Det finns förstås också förhoppningar på att det ska finnas färre, eller inga restriktioner alls i slutet av september.

23-25 september och 30 september-2 oktober är datumen för årets festival och biljetterna kommer att släppas i början av juli.

Som mest har det varit runt 40 000 besökare på Stockholm Beer & Whisky Festival under de sex dagarna. Om man når dit i år går inte att säga i dag, men Marianne Wallberg räknar med många nyfikna gäster.

Intresset från utställarna är också på topp.

– Vi har bara haft intresseanmälan hittills, men väldigt många hör av sig och tycker det är kul att det äntligen ska hända något.