Nystart för SBWF – flyttar tid och plats

Marianne Wallberg berättar att det blir många nyheter på Stockholm Beer & Whisky Festival nästa år.

Det blir inget mässkrig i Stockholm nästa år. Marianne Wallberg på Stockholm Beer & Whisky säger att det blir nytt datum, ny plats och nytt koncept för den klassiska festivalen istället.

Förra veckan skrev vi om att Stanley Wong på Svenska Dryckesmässor drar igång Öl & Spritmässan i Stockholm den 6 oktober 2023. Det är samma helg som Stockholm Beer & Whisky (SBWF) brukar arrangeras.

Men 2023 blir det förändringar på SBWF och en av de saker som förändras är tidpunkten.

– Vi har fått många samtal från utställare som varit upprörda över att det blir två mässor samma helg, men vi har kunnat lugna dem med att vi har ett alternativ som är annorlunda. Vi hade redan bestämt ett annat datum, säger Marianne Wallerberg.

Och det är inte bara tidpunkten som ändras. Nu lämnar SBWF Nackastrandsmässan helt och hållet för att ta sig in mot Stockholms centralare delar.

Vart mässan hamnar vill Marianne inte avslöja, alla detaljer är inte klara så både datum och plats får vänta en tid till.

Dessutom finns en ny hemlig samarbetspartner och ett förändrat koncept. Utan att avslöja mer säger hon att det blir ett stort projekt och två mindre.

– Samarbetet gör att vi kan förfinas och utvecklas för att passa mer i tiden. Vi har varit en traditionell dryckesmässa i 30 år, nu är det dags att twista upp det lite.

– Vi behåller det som är bra, så man kommer att känna igen vissa saker, men det blir en del nytänk.