Det kan bli festivalkrig nästa år i huvudstaden

Stanley Wong har lång erfarenhet av öl- och spritmässor. Nu startar han en ny mässa på det temat i Stockholm. Foto: Peter Lindh

Nästa år får Stockholm Beer & Whisky Festival kanske konkurrens om besökarna när företaget bakom En Öl & Whiskymässa i Göteborg startar en ny mässa i huvudstaden.

Stockholm Beer & Whisky har inte angett något datum för nästa års festival än men sannolikheten för en krock är stor när Stanley Wong på Svenska Dryckesmässor drar igång Öl & Spritmässan i Stockholm den 6 oktober 2023.

Det handlar om en tvådagarsmässa på Stockholm Waterfront Congress Centre.

– Intresset för dryck fortsätter att växa, titta på hantverkssprit och gintrenden som ökat explosionsartat. Lägg till en ständig och spännande utveckling av öl och alla duktiga bryggerier både utomlands men framförallt här i Sverige, säger Stanley Wong, vd på Svenska Dryckesmässor.

– Självklart ska de ha en plats i centrala Stockholm.

Stockholm är inte någon nyhet för Svenska Dryckesmässor, sedan tidigare arrangerar man bubbelmässan Sparkling Stockholm tillsammans med just Stockholm Waterfront Congress Center och 2017 arrangerade de Destillat Stockholm.

– Branschen hade länge efterlyst en mässa som gav en större plats för spritdrycker, varför vi en gång startade Destillat Stockholm. Det blev en uppskattad mässa med fokus på destillat som sedan fått vila för att nu plockas upp, twistas till och utökas med öl, säger Stanley Wong.

– Vi vill fortfarande erbjuda en plats för destillat men vi vet också att samma målgrupp ofta uppskattar öl och det känns helt rätt att nu kombinera de här stora dryckestrenderna för att skapa en perfekt helhet, fortsätter han.