Kvällen som inte slutade klockan åtta

Klockan 21.05 såg det ut så här på Andra Långgatan i Göteborg. Foto: Peter Lindh

Det var inte överdrivet mycket folk ute när krogarna äntligen fick ha öppet lite längre för första gången i går. Men de som fanns var lyckliga över att få vara ute till solens nedgång.

I går kväll fick krogarna hålla öppet till klockan 22.30 och naturligtvis passade vi på Beernews på att göra en pubrunda. Men det började inte så bra. När vi kom till den första krogen strax efter åtta var det stängt och mörkt. Fast nu var det inte restriktioner som låg bakom det, artikelförfattaren hade bara glömt att Dugges nya restaurang och pub Pils inte har öppet på tisdagar …

Men efter att ha svalt besvikelsen i stället för en öl rundade vi kvarteret och hamnade på Brewers Beer Bar på Tredje Långgatan. Det var öppet men knappast fullt. Enligt Joe Rowley i baren kom vi för sent. Någon timme tidigare hade det varit fullsatt, men om folket gått hem av gammal vana strax före åtta visste han inte.

”Horrible”, så beskrev Joe Rawley på Brewers Beer Bar de ändrade öppettiderna som gjorde att han inte längre får gå hem och lägga sig i vettig tid …

Själv tog han de släppta restriktionerna med lite humör.

– Det är fruktansvärt, jag vill inte jobba så här sent. 20.00 är en vettig tid att gå hem och få en god natts sömn.

Från Brewers är det bara nåt stenkast till Johannes Johansson på Bishops Arms på Järntorget. Inte heller där flockades folk kring borden, men även där hade det varit mer folk före åtta.

– Det har gått bra, vi har redan slagit förra tisdagen, säger han.

Johannes Johansson på Bishops Arms var väldigt nöjd med de nya stängningstiderna.

Nästa stopp blev en kort visit på Tullen på Andra Långgatan för att konstatera att det var gott om folk där innan vi fortsatte längs en långgata som ser ut som vore det 2019 igen mot Haket. Där var det en hyfsad kväll och en av gästerna var ägaren Cattis Ledius, som satt och tog sig en öl efter jobbet. Hon var både nöjd och missnöjd med förändringen.

– Äntligen! Det här är väldigt skönt, men det skulle ha kommit för länge sen eller aldrig genomförts överhuvudtaget, säger hon när hon kommenterar de släppta restriktionerna.

Cattis Ledius på Haket var lycklig men fortfarande missnöjd med hur öppettiderna för restaurangbranschen hanterats under pandemin.

Stammisen och porterprofilen Anders Prytz satt också på Haket, men han beklagade sig …

– Det är lite jobbigt för oss lite äldre med den nya öppettiderna. Det var bra när man var hemma klockan nio innan, jag är en sån som hamnar i samtal och får svårt att gå hem i tid, säger och skrattar, men tillägger för säkerhets skull:

– Men jag ser ju fördelar för krogarna förstås, jag vill att de ska få ha öppet ännu längre bara.

Ingemar "Ingo" Jansson klev in genom dörren till Haket, beställde en öl och skålade för att han fick vara ute sent ...

Bild 1 av 6

Ingemar "Ingo" Jansson klev in genom dörren till Haket, beställde en öl och skålade för att han fick vara ute sent ...

Se fler bilder i bildspelet ovan.

40 minuter före stängning är det fortfarande gott om folk och in genom dörren kommer bryggaren Ingemar ”Ingo” Jansson. Han går fram till baren, köper en öl och vänder sig sedan mot de samlade gästerna, ler och utbrister sen högt:

– Skål för att klockan är 21.20!