Ännu ett ställe börjar med cask i Göteborg

Simon Larsson på Ostindiska Ölkompaniet berättar att vid premiären tog ölet slut på en dag. Foto: Peter LIndh Foto: Peter Lindh

Göteborg har fått ännu ett caskställe. Det är Ostindiska Ölkompaniet vid Redbergsplatsen som en gång i veckan ska erbjuda cask.

Sedan två veckor finns även cask på Ostindiska på fredagar och den som har introducerat det är barchefen Simon Larsson.

– Cask har alltid fascinerat mig, det är ett fantastiskt sätt att hantera och servera öl, säger han.

På All In Beer Fest i Göteborg nyligen träffade han en representant för Wicked Wine och när samtalet var slut var beslutet taget.

– Sen tog det ett tag att få allt installerat och komma igång, men sen har det gått väldigt bra. Folk är sugna på handdraget och tycker att det är häftigt.

Den första ölen var en amber bitter från engelska Harrogate, därefter följde en porter från samma land. Några lokala casköl är inte aktuella, i alla fall inte än.

– Vi har kontrakt med Wicked Wine om att köra deras öl, men om det funkar bra kan vi köpa egna kranar i framtiden och då köra även lokala öl.

Andra veckan blev det porter, men den tog lite längre tid på sig att sälja slut. Foto: Peter LIndh

Fast det dröjer ett tag, först måste lokalen utökas. Tanken är att få till ett kylrum för att kunna ha fler cask framöver.

– Det hade varit fantastiskt roligt.

Ostindiska Ölkompaniet finns även på Masthugget i Göteborg och dessutom i Kungsbacka. Men det är bara baren vid Redbergsplatsen som har cask.

– Vi kom överens om att vi testar här för att vi har störst volym just nu och det är ett bra ställe att testa nya öl på.