Nytt taproom i Stockholm till sommaren

Fredrik Tunedal syns genom fönstret och snart kan alla som vill få träffa honom där när PangPang öppnar taproom. Foto: PangPang Brewery

Stockholms äldsta hantverksbryggeri satsar nu på eget taproom. I mitten i juni är det tänkt att det ska gå att dricka PangPangs öl i bryggeriet.

En gång sa Fredrik Tunedal på PangPang Brewery följande i en intervju med beernews.se:

– Jag vill inte öppna någon bar, jag är bryggare och det är vad jag vill göra. Bryggeriet är ingen penningmaskin, det finns massor med andra jobb man kan välja om man vill bli rik.

Men nu öppnar PangPang alltså ett taproom ändå. Har Fredrik Tunedal ändrat sig? Han skrattar när han svarar på frågan:

– Det har inte förändrats, det här är en utökning av bryggeriet på ett häftigt sätt där vi kan visa exakt hur vi tänker med öl och hur den ska serveras.

PangPangs taproom kommer att vara i själva bryggeriet med uteservering på både fram- och baksida. Och till att börja med är det fokus just på uteserveringen.

– Den största delen är utomhus, sen får vi se i höst om vi kan flytta in mer av verksamheten.

Ölen serveras med provsmakningstillstånd och till att börja med kommer PangPang Bar att hålla öppet på fredag, lördag och söndagar. Söndagarna kommer att vara speciella.

– Då fokuserar vi på att reparera folks baksmällor. Det är det jag vill ge tillbaka till vår community. Jag har gjort det här i tio år och man har skapat ett gäng elaka bakfyllor under de åren. Så samvaron på söndagar bygger helt på de bakfyllekurer jag har, säger Fredrik, som dock vägrar att avslöja något av dem i förväg utan hänvisar till att de får testas på plats.

Några framtida planer på att utöka med fullständiga tillstånd och restaurang finns inte i nuläget.

– Vi har fokus på det här nu – att göra det så ballt som möjligt.