PangPang öppnar ny restaurang i Hornstull

I somras öppnade PangPang sitt taproom, nu jobbar Fredrik Tunedal hårt för att öppna en restaurang också. Foto: PangPang Brewer

Stockholms ölscen får ett nytt tillskott i slutet av året. Det är PangPang Brewery som ska öppna en restaurang på Hornstull.

I somras öppnade PangPang sin provsmakningsbar på bryggeriet och Fredrik Tunedal är närmast lyrisk när han beskriver det.

– Vi har fått så mycket kärlek och det är så kul att servera folk och se deras reaktioner. Vi kan sköta om bärsen som det är tänkt. Mycket av svensk ölkultur är annars baserad på en leveranskedja som vi inte har i Sverige, säger Fredrik.

– Det är handgjord öl utan pastörisering som står på hyllor utan kylning. Det blir en jäkla utväxling att kunna erbjuda öl som det ska vara, färskt, och om det inte är färskt, kylt hela vägen.

Restaurangen ser han som ett logiskt nästa steg på den tanken.

– Ett jävligt kul nästa steg. Konceptet är PangPang och underkonceptet är festaurang. Det ska vara emfas på öldrickaren. Jag som bryggare och producent kan lägga min tid på nördighet.

– När det gäller gästen så behöver det inte vara nån glassnurrande KTH:are, utan nån som tycker om att festa och vill njuta av nördighet.

Något datum för när restaurangen öppnar vill han inte ge, men efter ett långt resonemang kommer han fram till att det ska ske innan första snön.

– Det är jävligt modigt att säga, men snöar det så öppnar vi. Serveringstillståndet är redan klart.

Det som återstår är att bygga klart. Det tar tid, men enligt Tunedal förhållandevis lite.

– Vi kör i ett jävla tempo. Det är svinroligt och även om vi öppnar om ett par veckor så är det världsrekord i att göra en restaurang snabbt!

Placeringen i Hornstull tycker han är logisk. Tidigare har PangPang gjort en serie öl med just Hornstull i namnet, bland annat frysdestillerade Hornstull Pepparkakssmonster, som 2013 var Sveriges starkaste öl.

– Sen hamnar vi ett trevligt kluster med andra bra ställen i närheten och Systembolagsbutiken här är en av de som säljer mest PangPang-öl i Sverige. Så vi har koppling hit.

Den nya restaurangen kommer att få plats med drygt 65 platser. Tio kranar ska förse gästerna med öl från PangPang, medan det rinner cocktails ur två andra.