Stockholmsbryggeri satsar på namnbyte

BIldspel

Bild 1 av 2

Craig Donovan och Kerryn Beattie byter namn på sitt bryggeri.

Nordic Kiwi Brewers byter namn. I fortsättningen är det Nortern Exposure Brewing Company som gäller och nu ska man också använda annan humle än bara den från Nya Zeeland.

Nordic Kiwi Brewers grundades av Craig Donovan och Kerryn Beattie och håller till på Ekerö i Stockholmsområdet. Bryggeriet har profilerat sig med att enbart använda humle från Nya Zeeland.

Men nu är det dags att förändra bryggeriet och man börjar med att byta namn. Northern Exposure Brewing Company blir det nya namnet.

– Det dök upp lite av en slump faktiskt. Vi bryggde en lättöl med det namnet och när någon föreslog att det var ett bra bryggerinamn fastande vi för det, säger Donovan.

Han menar att alla grundvärderingar finns kvar i bryggeriet, men att namnet markerar en nystart.

– En del som sett namnet kiwi har undrat om vi brygger med frukt. Det är inte alla som har förstått riktigt, säger Donovan.

En annan förändring är att bryggeriet nu också ska använda annan humle än bara den från Nya Zeeland. Det ger förstås ökade möjligheter även om man gillar den humle som kommer från landet där de själva växte upp.

– Det finns mycket bra humle därute och det ska bli spännande. Men det kommer nog fortfarande att vara humle från Nya Zeeland i nästan varje öl, säger Donovan.