Stigbergets fixar med premiär för taproom

Nils Hultkrantz är redo för premiär på torsdag. Foto: Ronny Karlsson.

Nu öppnar Stigbergets sitt taproom vid Partihallarna i Göteborg. På torsdag blir det smygpremiär med plats för 150 gäster.

Beernews har tidigare berättat om Stigbergets planer på ett taproom vid bryggeriet vid Partihallarna i Göteborg, och dessutom ska det bli en bar på Söder i Stockholm.

Nu är det dags att öppna satsningen i Göteborg.

– Vi har fått tillståndet och ska bjuda in alla bryggare som är i stan för All In Beer Fest. Det är öppet för allmänheten men vi har bara plats för 150 personer, säger bryggeriets vd Nils Hultkrantz.

15 kranar kommer det att finnas under premiären och det är provsmakningstillstånd som gäller. Öppningen på torsdag blir ett test för Stigbergets. Därefter ska premiären utvärderas, men tanken är att man börjar att ha öppet regelbundet under november månad.

– Vi tänker oss att ha öppet varje fredag, och att ta emot sällskap på onsdagar och torsdagar. Men allt ska utvärderas efter den här premiären, säger Hultkrantz.

Om satsningen slår väl ut kan det bli aktuellt md betydligt mer öppet under sommarhalvåret. Då finns det också tillgång till en uteservering som ligger en våning ner från själva baren.

– Men först ska vi ha premiär på torsdag. Då blir det hembakad pizza, biljard, pingis och öl för de som vill, säger Hultkrantz.