Snabbt beslut ger öl hem till kunderna

Boende i Denver och övriga Colorado kan nu beställa hem öl från bryggerier. Foto: Pixabay.

Öldelstaten Colorado kämpar hårt i corona-tider. Då fixar guvernören så att bryggerier kan få leverera öl direkt hem till sina kunder.

 

Colorado är en delstat med många bryggerier och där har det förstås blivit tufft för många efter att restriktioner gör att människor inte kan komma till deras taproom längre. Men då agerade guvernören Jared Polis snabbt.

Så länge restriktionerna på grund av corona-viruset gäller så får bryggerierna ta emot beställningar och leverera ölet hem till kunderna.

– Många av delstatens bryggerier litar helt på försäljning till sina kunder direkt i taproom eller bryggeripubar. Tack vare guvernören kan bryggerierna nu temporärt leverera öl hem till sina kunder och det hjälper de små företagen att överleva i dessa tuffa tider, säger Shawnee Adelson, ordförande i Colorado Brewers Guild, i ett pressmeddelande.

Det som krävs för att få göra hemleveranser är att bryggeriet redan tidigare har sålt öl från sina lokaler. För bryggeripubar krävs att det ska beställas mat på samma gång.

För samtliga leveranser gäller att de ska göras av bryggeriets anställda. Man får alltså inte anlita ett företag för transporter och leverans.