Ägaren: ”Ser ut så här på alla krogar”

Linnéterrassen fick i helgen stänga på grund av den trängsel som rådde vid en inspektion. Foto: Pixabay.

I fredags fick Linnéterrassen stänga ned sin verksamhet på grund av trängsel. Men ägaren Hojji Mastani menar att det ser likadant ut hos honom som hos många andra.

Under helgen har kontrollerna av resturanger och barer fortsatt i landet. Det ledde till att två ställen i Stockholm, Babylon och Ho´s Kina på Södermalm, samt Linnéterrassen i Göteborg tvingades att stänga.
För Hojji Mastani var beslutet inte helt oväntat.

– Jag kan förstå varför vi fick stänga ner, men samtidigt ser det ut så här på alla krogar. Det är inte bara vi som har det här problemet. Miljöförvaltningen måste förstå att det är svårt att hantera berusade människor och få dem att följa direktiven. Jag hade bara önskat att vi fick chansen att åtgärda problemen först, säger han till GT.

Linnéterrassen hålls nu stängd tills problemen åtgärdats och en ny inspektion har genomförts. Mastani räknar med att skicka in bilder på de förändringar som görs under måndagen och hoppas sedan kunna öppna igen under veckan.

Det är inspektörer från Göteborgs kommun som går runt och håller koll på framför allt uteserveringar i vårsolen. I särskilt allvarliga fall, till exempel Linnéterrassen tas kontakt med regionens smittskyddsläkare som har befogenheter att stänga ner verksamheter. Tiden för nedstängningen avgörs bland annat av hur snabbt problemen åtgärdas.

– Först måste de åtgärda sina fel och sedan kontakta oss igen. Då kan vi be miljöförvaltningen göra en ny inspektion, och först när de blivit godkända kan de öppna igen, säger Peter Malmström till GT.