Seger – då vräkte fans in ölburkar på isen

Fansen slängde in massor med ölburkar på isen efter New York Isanders seger mot Tampa. Foto: Screenshot/NBC

Hemmalaget vann och är en match från Stanley Cup-final. Då började supportrarna att slänga in ölburkar på isen.

 

Det var i den sjätte Stanley Cup-semifinalen mellan New York Islanders och Tampa Bay Lightning som de konstiga scenerna utspelade sig. Islanders hämtade in ett tvåmålsunderläge och i förlängnigen Anthony Beauvillier avgöra och säkra segern med sitt 3-2-mål.

Det innebär att det blir en sjunde och avgörande match mellan lagen i Tampa. Men firandet efter målet var minst sagt annorlunda. Några av fansen började att slänga in ölburkar på isen och allt fler hakade på.

Ett par av hemmaspelarna fick slå bort burkar i luften för att inte bli träffade.

– Jag kan inte förstå det här. Det är farligt för spenarna och det är ju deras lag, sade experten Eddie Olczyk i NBC:s sändning av matchen.

När burkarna flög in på isen var bara hemmalaget kvar på isen, vilket gör det hela än mer oförklarligt.

Kanske var det hela bara galenskap, men det kan också ha varit en form av protest. Det här var nämligen Islanders sista hemmamatch i Coliseum, där man spelat de flesta av sina hemmatcher sedan 1972.

Nästa säsong spelar man sina hemmamatcher i nybyggda UBS Arena vid Belmont Park. Men först ska man försöka att ta sig till final i den sista matchen mot Tampa. Förhoppningsvis sker det utan att det regnar in ölburkar på isen.