Snart premiär för film om ölstaden San Diego

Snart är det premiär för filmen om ölstaden San Diego. Foto: Pressbild.

Göteborg har redan sin film. Nu finns även en dokumentär om ölstaden San Diego och dess bryggerier. I augusti har filmen premiär.

 

Filmen är skapad av David Wadsworth i samarbete med Aubree Miller, som jobbade på Amplified Ale Works när projektet startade.

”Beer City: San Diego” heter filmen och den ska beskriva varför San Diego blivit en så stor ölstad. Det har filmats på ett antal bryggerier och man pratar med några av de nyckelpersoner som var pionjärer och som byggde det intresse kring öl som nu finns i staden.

Aubree Miller vill lyfta fram skapandet inom ölbranschen.

– För mig är det samma sak som när jag trycker ut färg ur en tub för att skapa en målning som aldrig gjorts tidigare. Vi är alla artister, eller hur? Vi använder bara olika sätt för att skapa vår konst, säger hon till sajten SD Beer News.

Med 160 bryggerier i och runt San Diego krävdes det en hel del urval när det gäller vilka personer som skulle intervjuas.

– Jag ville intervjua personer inom ölbranschen som  har varit med länge eller som betytt mycket för den lokala ölscenen. Jag ville inte välja de mest hajpade bryggerierna, för mig handlar det mer om vilka som tog oss dit vi är i dag med öl och konsten att brygga öl.

Filmen kommer att ha sin premiär på The Casbah i San Diego 5 augusti, och en del av intäkterna kommer att gå till Nate Sorokos familj. Soroko avled tragisk nyligen och var en stor ölprofil i San Diego. Bland annat jobbade han i baren på klassiska Toronado, som numera är nedlagt.

Här kan du klicka för att se filmen om Ölgöteborg och här under ser du en trailer för filmen om San Diego: