Så vill tv-profilen rädda restaurangerna

Tareq Taylor vill se snabba åtgärder och jobbar vidare med organisationen "Tillsammans Ur Krisen." Foto: Pressbild.

Restaurangbranschen är i kris men de politiska åtgärderna dröjer. Nu kräver Tareq Taylor snabba åtgärder för att rädda branschen.

Beernews berättade i våras om Tareq Taylor och om initiativet ”Tillsammans Ur Krisen” som var ett upprop där restaurangbranschen krävde hjälp för att inte väldigt många unga och utlandsfödda ska bli utan jobb.
Men inget har hänt och nu vädjar Taylor, som varit med en hel del i olika tv-sammanhang, om snabba åtgärder från regering och riksdag.
– Många restaurangföretag befinner sig nu i en tidigare aldrig upplevd kris. Branschen blöder så kraftigt att vi riskerar en total restaurangdöd. Den negativa utvecklingen fortsätter. Varje dag ger företagare upp. Varje dag förlorar anställda inom branschen sina jobb, skriver Taylor i en debattartikel i Aftonbladet.
Det är framför allt fyra åtgärder som lyfts fram i artikeln.
* Sänkt arbetsgivaravgift under resten av året eller så länge det behövs.
* Ett omställningsstöd riktat mot restauranger.

* Förändra avdrag för representation så att hela måltiden och inte bara momsen kan dras av.

* Förläng de tillfälliga hyresrabatterna så att de gäller året ut.
– Restaurangbranschen behöver tydliga och långsiktiga lösningar för att överleva. Att ge branschen rimliga förutsättningar i den rådande situationen är att investera i ett Sverige med hög sysselsättning och där vägen till det första arbetet inte är alltför lång. Än så länge har vi inte sett något av våra förslag bli verklighet, men vi är övertygade om att våra politiker ser nyttan i att investera i en framtid för vår bransch, skriver Taylor.