Så många besökte Stockholm Beer i år

Magnus Karperyd och Jessica Heidrich som driver Hop Notch och Waxholms bryggeri var nöjda med årets festival. Foto: Ronny Karlsson.

Stockholm Beer & Whisky Festival håller ställningarna som Sveriges mest besökta dryckesfestival. På sex dagar var det 36 450 personer på plats.

De två gångna helgerna genomfördes Stockholm Beer & Whisky Festival för 28:e gången. Under sex dagar fanns det öl, whisky och en hel del andra alkoholhaltiga drycker att prova och intresset för festivalen håller i sig.

36 450 person var på plats i år. Det är en minskning med en par hundra personer, men festivalens grundare Marianne Wallberg är mycket nöjd med siffran.

– Det viktigaste är egentligen inte antalet personer, utan att vi lyckas locka rätt besökare för våra utställare. Vi vill ha hit de som är erfarna och intresserade, men också de nya som är nyfikna på de här dryckerna, säger Wallberg.

Som vanligt var det klart flest besökare på lördagarna och den andra veckan lockar mer folk än den första.

Wallbergs känsla under festivaldagarna var att utställarna var riktigt nöjda.

– Det var flera som sålde för mer än någonsin. Många ville boka nästa år direkt, men vi har bett dom att åtminstone vänta någon vecka tills vi är redo, säger Wallberg.

Det här var alltså 28:e året som hon arrangerade festivalen, och tanken är att vara med några år till.

– Jag ska köra fram till den 30:e festivalen i alla fall. Sedan kanske jag kan gå ner till heltid och vi hoppas hitta någon som vi kan skola in och som på sikt kan ta över ansvaret, säger hon.

Då ska hon också uppfylla en dröm som hon haft i ganska många år nu.

– Jag skulle verkligen vilja gå på festivalen som besökare, det är ett mål som jag hoppas kunna genomföra om några år.