Bryggerier undantas på Nya Zeeland

Johan Lagercrantz har bryggt öl för fullt de senaste veckorna. Nu undantas bryggerier från den nedstängning som sker. Foto: Privat.

Nya Zeeland stänger ner de flesta verksamheterna i samhället på grund av corona-viruset. Men bryggerier undantas och Johan Lagercrantz på Deep Creek räknar med att jobba vidare.

Även på andra sidan jorden sprider sig corona-viruset. För Johan Lagercrantz innebär det förändringar även om corona-viruset inte spridit sig på samma sätt som i till exempel Europa. Under måndagen kom det hårdare restriktioner, men bryggerier undantas och behöver inte stänga när de flesta andra verksamheter stängs ned.

– Bryggerier klassificeras som ”Essential Service” eftersom vi levererar till matvarubutiker som håller öppet. Vilket betyder att vi kan hålla öppet också, kommenterar Lagercrantz.

Den senaste tiden har varit intensiv och produktionen har gått på max. Det finns förstås en anledning till det.

– Det fanns definitivt en oro för att vi behöver stänga. Vi har försökt att brygga så mycket som möjligt för att alla tankar ska vara fulla om det skulle hända, menar Lagercrantz.

Nu väntar alltså fortsatt arbete, men allt blir inte som vanligt.

– Vi kommer nog försöka implementera rutiner så att vi undviker kontakt med kollegor så mycket som möjligt men i stort sätt är allt som vanligt. All administrativ personal måste jobba hemifrån men det gjorde de frivilligt förra veckan ändå.

En bryggdag som han hade sett fram emot fick ställas in nyligen.

– Vi hade en planerad collaboration med Beerbliotek nu i onsdags men Richard Bull som var här på besök var tvungen att flyga hem tidigare på grund av viruset. Vi bryggde ölen ändå men det det är ju ändå inte samma sak som att brygga den tillsammans. Det var lite trist, säger Lagercrantz.