Bryggerisamarbete med rökigt fokus

Bildspel

Bild 5 av 5

Hos Taproom blev det fem öl vardera från Nyköping Brewing Company och Hyllie Bryggeri under en gemensam tap takeover.

Sommaren stoppar inte Hyllie Bryggeri från att göra samarbetsöl. I helgen bryggdes det tillsammans med Nyköping Brewing Company.

Patrick Holmqvist är en av Sveriges mest erfarna bryggare, och Beernews har bland annat berättat om honom i samband med att han lämnade Nils Oscar efter många år för att vara en del i satsningen på Nyköping Brewing Company.

I helgen var Holmqvist i Skåne tillsammans med kollegan Jonas Kandefeldt och det blev en helg fylld med aktiviteter. Under fredagskvällen serverade man öl tillsammans med Hyllie Bryggeri på Katrinetorps Gård och på lördagen var det tap takeover på Taproom i Malmö, där  de samarbetande bryggerierna hade med sig fem öl vardera.

Men på lördagen var det också dags för bryggning. Ölet skapades hos Vismarlöv utanför Malmö och ölstilen som bryggdes är inte direkt den vanligaste i Sverige. Man hade nämligen bestämt sig för att skapa en rauch-märzen.

– Det är första gången vi på Hyllie gör något rökigt, men vi har varit sugan på det ett tag. Vi tyckte att det passade bra nu när Palle kom hit, och vi lärde oss en hel del, säger Erik Frithiof på Hyllie Bryggeri.

Ölet ska nu få mogna och sedan kommer det att släppas bland Systembolagets oktoberfestöl i september.