Victor vill dricka öl med legender

SOMMARFRÅGOR 2020

Victor Dahlberg svarar på våra sommarfrågor. Här till höger och tillsammans med Pelle Frost. Foto: Ronny Karlsson.

Victor Dahlberg på All In Brewing och Brewers Beer Bar är nästa person att svara på sommarfrågor. Här är alla hans svar.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– För Brewers Beer Bars räkning så tog det tvärstopp efter den andra helgen i mars. Därefter har vi anpassat vårt arbete med hjälp av flertalet av de stödåtgärder som funnits tillgängliga däribland permittering. Tack vare dessa samt stöttning från bryggerivänner, hyresvärdar och fantastiskt arbete från vår personal samt integrering av nya tekniska lösningar ser vi numera ljus i slutet av tunneln och börjar så sakteligen återanpassa vår verksamhet till den nya värld som vi numera lever i. För All In Brewings räkning så har vi mestadels dragit ner något på farten och huvudfrågan är fortfarande huruvida reglerna kring allmän sammankomst kommer att förändras vilket är avgörande för huruvida All In Beer Fest 2020 kan köras. Utan att låta alltför pessimistisk så ser det väl inte sådär jätteljust ut på den fronten för tillfället.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Att återigen få ge järnet och ge service på våra barer tillsammans med resten av vår personalstyrka och servera hantverksöl till en (corona-anpassad) full uteservering.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Det får bli två; Dugges Pils från fat – Dugges-Calles skötebarn har blivit alltmer nordtysk med tiden och har en fantastisk precision i varje ny batch som landar hos oss. Beerbliotek A Moment Of Clarity på burk – min bästa svenska sommarplåga än så länge i år. Pojkarna nere på Beerbiblan har nailat receptet den senaste tiden. Låg alkohol. Mycket humle. Hög klunkfaktor. Resterande delen av året ser jag, av olika anledningar, mest fram emot att få dricka mer från Ingemar Jansson, Unibärsum och Nyköping Brewing Company. Dessutom inväntar jag att någon skall brygga ett barley wine som kan mäta sig med de bästa amerikanska och brittiska varianterna. Det är dags att vi slutar vara rädda för malt.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Nej verkligen inte. Vill egentligen helst låta hoppfull, men kan nog tyvärr inte annat än att vara cynisk.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Michael Jackson (öl-varianten), Anthony Bourdain (kock-varianten) och Erik Jonsson (vinmakare på Wine Mechanics). Inser att middagen troligen hade blivit ännu roligare om de två förstnämnda fortfarande levde men men, vad gör man inte för att få hänga med legender…