Bryggeri och importör i tätare samarbete

Tim Persson och Lennart Johansson ser fram emot det nya samarbetet. Foto: Privat.

Ett nytt samarbete har sett dagens ljus. Målet är att få till fördelar för såväl Klackabackens Bryggeri och för importföretaget Constant Companion.

De båda parterna har känt varandra i ett antal år nu och sedan 2018 har Constant Compantion distribuerat Klackabackens öl till valda delar av Sverige och nu tar man det hela ännu längre.

I stora drag så grundar sig samarbetet i att Constant Companions lager flyttas till bryggeriets lagerlokaler i Önnestad utanför Kristianstad i Skåne. De logistiska bitarna och administrationen kommer skötas gemensamt för att sänka kostnaderna och hitta synergieffekter. Med andra ord kommer hela Klackabackens sortiment kunna beställas av Constant Companions kunder och vise versa.

– Jag och Lennart har känt varandra ett bra tag nu och har sedan starten samarbetat bra, jag tror att framtiden i branschen är att hjälpas åt och hitta gemensamma punkter för att öka lönsamheten och ha ett mer attraktivt erbjudande för kunderna, säger Klackabackens VD Tim Persson.

Även Lennart Johansson, som driver Constant Companion tillsammans med Mikael Romin, ser på samarbetet med tillförsikt.

– Både Mikael och jag ser stor utvecklingspotential i ett större samarbete med ett svenskt hantverksbryggeri. Klackabackens Bryggeri har varit med i vår portfölj länge och vi känner dem väl. Detta samarbete kommer generera en mer attraktiv portfölj för kunderna samtidigt som roliga projekt så som collabs mellan internationella bryggerier och Klackabacken kommer bli enklare att genomföra.