Therese hoppas på stressfri sommar

SOMMARFRÅGOR 2020

Therese Mortensen på Bearded Rabbit hoppas på en lugn sommar även om det ska tillbringas en hel del tid vid bryggeriet. Här är alla hennes svar i vår sommarserie.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Alla våra event har lagts lite på is, så som smakbar, ölprovningar och bryggkurser. Om vi har fått förfrågningar om något av det så har vi självklart fått hitta en lösning. Men istället har vi satsat på att verkligen maximera bryggningar och burkning för att få ut så snabbt som möjligt till Systembolaget för att kunna täcka upp.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Spontanitet och hyfsat stressfria dagar hoppas jag på! Vi vet att vi kommer att få hänga en del ute i bryggeriet när vi har semester från våra dag-jobb. Men jag hoppas att det blir mycket utomhushäng, go öl och många utflykter.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Riktigt svår fråga. Sverige har ju så grymt många bra bryggerier. Men en utav dem som jag lagt på minnet är Brekeriet Spring gose, inget konstlat utan bara jäkligt gott.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Spontant vill jag ju bara säga ja! Men nej, tyvärr tror jag inte att vi kommer att få se gårdsförsäljning i Sverige på länge. Men jag hoppas att det kommer i framtiden och att politikerna kommer kunna inse att man kan kombinera gårdsförsäljning med Systembolaget.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Klurig fråga! Det finns ju så många som man bara hade velat sitta ner med och dricka några goda bärs med. Men absolut Michael Jackson ”Beer Hunter”, Melissa Cole Och sen slänger vi även in Freddie Mercury.