Therese fixar med öltips inför helgen

Therese Mortensen ordnar med Helgens Öltips. Foto: Montage.

Dags för helg igen och då fixar vi förstås med öltips. Den här veckan kommer tipsen från Therese Mortensen.

 

Therese driver bryggeriet Bearded Rabbit tillsammans med Fredrik Gustavsson och här är hennes fyra öltips.

 

Bearded Rabbit, Kudos Stout, 330 ml, 100,00 kr, 9,3 %, Imperial Porter och stout

– Här vill jag mest slå ett slag för en god sak, men självklart en god öl! Alla intäkter efter att staten har tagit sin del av kakan går till Haket i Göteborg. Det är en imperial stout med ganska mycket aromhumle, kaffe och rostade toner. Matcha även med lite god ost så blir det perfekt!

O/O, Narangi, 330 ml, 6,8 %, 31,80 kr, New England/Hazy IPA

– När jag dricker IPA vill jag inte bara ha humlejuice utan även att beskan får ta lite plats. Där kommer den här härliga hazy-IPA´n in i det hela. Den har verkligen båda delarna. Citrus och tropiska frukter i aromen. Helt enkelt en klassiker som man inte tröttnar på!

3 Fonteinen Oude Gueuze, 375 ml, 69,90 kr, 6,0 %, Gueuze

– Att kunna sitta och njuta utav den här i solen och bara kunna drömma sig bort är väldigt avslappnande och något som jag längtar efter nu när vi förhoppningsvis snart får lite värme. Och vem vet, snart kanske man även kan åka tillbaka till Belgien och dricka lite andra favoriter.

Närke Kulturbryggeri Katalysator Rauchbock, 330 ml, 8,0 %, 35,90 kr, Öl av flera typer/stilar

– En öl som jag inte har hunnit dricka ännu. Men som jag ser fram emot väldigt mycket är den här och den står och väntar på mig i kylen. Jag har en väldigt stor förkärlek för rököl och det går inte att göra en lista utan att det är med. Den första rökölen som jag testade var Malakias på Stockholmsmässan 2012 och efter det så är jag fast! Den här stilen är ju lite av en vattendelare. Men jag förstår inte hur man inte kan gilla det.