Rekordstor vinst för svenska bryggeriet

Peter Bronsman, vd för Kopparbergs, är förstås nöjd med att företaget går bättre än någonsin. Foto: Ronny Karlsson.

Kopparbergs  går bättre än någonsin. Under årets första sex månader redovisar bryggeriet en vinst på hela 176 miljoner kronor.

Vinsten på 176 miljoner före skatt är den största någonsin för företaget. Det är bland annat 15 miljoner bättre än i fjol, då man också hade ett riktigt bra år.

En viktig del i framgången är satsningen på Storbritannien och framför allt ciderförsäljningen som går som tåget där. Vinsten ökar trots att företagets omsättning sjunkit. Det förklaras till största delen med fjolårets rekordsommar och all den försäljning som det förde med sig.

Med Storbritannien som sin största marknad är det förstås intressant för Kopparbergs att se vad som händer med Brexit. Än så länge vet ingen hur den brittiska regeringen ska lösa den frågan.

Men Kopparbergs har redan en hel del av sin produktion på de brittiska öarna, och vd Peter Bronsman säger sig inte vara orolig, oavsett vilket beslut det nu blir.

I Sverige är det ölet Sofiero som är den bäst säljande produkten, och den finns med bland de fem bäst säljande ölen på Systembolaget.