Rekordintresse för konferensen i Malmö

BIldspel

Bild 1 av 8

Det var rekordmånga bryggare som deltog i årets Craft Beer Conference.

 

Det var rekordintresse för årets Craft Beer Conference i Malmö. Deltagarna fick lära sig mer om skum, fatlagring och humle.

Det här är fjärde året som heldagskonferensen genomförs dagen före Malmö Öl & Whisky Festival. Den här gången var cirka 85 bryggare på plats för att lära sig mer om öl och bryggning.

Dagen inleddes med att Charles Bamforth berättade initierat om skummets betydelse för ölet. Övriga föreläsare under dagen är Jonathan Hughes från Heretic Brewing i USA. Han ersatte Jamil Zainasheff och pratade om fatlagring av öl.

Dessutom var Nils Rettberg från VLB i Berlin på plats för att prata om humle, och Charles Bamforth bidrar också med en föreläsning om smakstabilitet.

– Otroligt roligt att vi har fått hit så bra föreläsare. Dessutom är det fantastiskt att intresset har ökat för varje år. Vi är jättenöjda, sade Dan-Magnus Svensson i den första pausen.

Dagen avslutas sedan med en ölprovning där deltagarna tagit med sig spännande öl och bjuder varandra. Där väntar en hel del rariteter som det lär vara många som vill smaka. Bland annat några öl från Örebro som brukar hyllas över hela världen.