Klart med nya ägare till Lycke Bryggeri

Nu är det klart med nya ägare till Lycke Bryggeri. Pax Brygghus tar över och ska i fortsättningen driva två varumärken.

Efter att Lycke Bryggeri gått i konkurs har en konkursförvaltare letat efter en ny ägare. Det har funnits olika möjligheter där, där en flytt av bryggverket från Mölnlycke varit ett alternativ. Men nu lever Lycke Bryggeri vidare i samma lokaler och nya ägare blir Pax Brygghus.

– Vi har insett att vi skulle slå i taket i vår lokal i Flyinge och att vi skulle behöva brygga mer. Då blir det här en bra lösning, säger Marika Sjöström.

Planen är att fortsätta att brygga Pax-öl i Flyinge och att även driva bryggeripuben vidare. Samtidigt ska man driva Lycke Bryggeri i Mölnlycke, och får då även möjligheten att brygga större batcher med öl för Pax Brygghus.

– Vi kände att vi även ville driva det varumärket vidare. Det ger oss en möjlighet att även brygga öl för Pax i Mölnlycke och ger oss större chanser att vara med och tävla med Systembolagets offerter, säger hon.

All personal från Lycke är uppsagd efter konkursen och en viktig pusselbit nu blir att hitta personal till Mölnlycke-bryggeriet. Det kan också bli aktuellt att anställa någon i Skåne.

– Vi kommer att vara på båda platserna och försöka vara ganska mycket i Göteborgstrakten. Sedan får tiden utvisa hur vi gör detta i detalj.

Satsningen innebär att det finns möjlighet att ta fram fler olika öl för de båda varumärkena.

– Vi kommer att behålla en del av Lycke-ölen och sedan blir det en del nya. När det gäller personal har vi en del kontakter, säger Calle Sjöström.

Planen är att komma i gång i Mölnlycke så snabbt som möjligt.

– Vi tar över det som det är, det är ett fungerande bryggeri. Sedan kommer vi att göra lite satsningar längs vägen, säger Sjöström.

I samband med satsningen står det också klart att företaget får en tredje delägare. Det är Marikas pappa Ulf Östman som kommer in som delägare.