Ralf brygger vidare trots alla motgångar

Trots förra sommarens översvämning och flera andra problem satsar Ralf Ek vidare med sitt bryggeri. Foto: Montage.

Först en översvämning i bryggeriet. Sedan brände han ut sig och efter det kom corona-krisen. Men Ralf Ek ger sig inte och nu brygger han öl igen.

Beernews berättade i somras om Ralk Eks bryggeri 68th Floor och den översvämning som drabbade honom i garaget i Åmål där han brygger öl. En hel del av utrustningen förstördes och om det inte hade varit för lokalbefolkningens fantastiska stöd hade nog bryggeriet lagts ned redan då.

Men problemen fortsatte för Ek. I slutet av september var han utarbetad och var inte tillbaka på sitt heltidsjobb som golvläggare förrän i februari.

– Jag han brygga tre batcher innan det tog stopp. När jag började att jobba igen ville jag vänta lite med bryggningen, säger han.

När han sedan kände sig redo att börja brygga igen så kom coronaviruset och förändrade förutsättningarna för att sälja öl. Men trots det lever bryggeriet vidare.

– Nu har jag kämpat i tio månader, jag tror och hoppas att det aldrig mer kommer att bli så här, säger Ek.

Trots uppehållen har det hela tiden funnits en lokal efterfrågan på hans öl, och det driver honom att kämpa vidare.

– Nu brygger jag lite experiment och ölen säljs till två ställen här i Åmål. Jag har säkert tänkt tusen gånger att jag inte kommer att orka. Men jag bor i en liten stad och känner många. När de ställde upp och samlade in pengar i höstas var det fantastiskt. Det gör att jag tycker det är värt att kämpa.

Den lokala responsen har varit avgörande för att 68th Floor lever vidare.

– Många vill att min öl ska finnas kvar och jag älskar ju att brygga. Men ett tag var jag i valet och kvalet om jag skulle expandera. I dag är jag glad att jag inte gjorde det.