Ralf på väg tillbaka efter eländet

Bildspel

Bild 1 av 3

Ralf Ek gick in i väggen samtidigt som coronapandemin, men nu är han på väg tillbaka igen.

Förra året var Ralf Ek på 68th Floor i princip knäckt. Hans bryggeri drabbades av översvämning och han förlorade det mesta, försäkringen täckte inget och till slut blev han utbränd. Men idag ser han ljusare på framtiden igen.

– Jag har inte bryggt så mycket i år, men sålde ju inget till krogarna när corona kom. Det var en ödets ironi att corona kom så lägligt när jag gick in i väggen, säger Ralf.

– Men jag har börja brygga igen, fast den här gången ska jag inte gå in i väggen. Bara ta det lugnt och koncentrera mig på mina huvudkunder, krogarna, säger Ralf.

Krogarna köper allt han kan producera och Ralf hamnade i situation som många andra bryggare skulle avundas honom.

– Statt och Kupén som jag levererar mest till kallade till ett möte. Orsaken var att de vill betala mer för mina öl, en rejäl ökning: tio kronor per flaska! Jag är nog Sveriges bäst betalda bryggare nu … Men de vet min situation och att jag kämpar varje dag, säger han.

I framtiden vill han komplettera krogarna. Systembolaget hägrar.

– Ja, jag skulle vilja ha in en öl där och planen är att göra det nästa år.

Ralf ångrar inte att han satsade på 68th Floor. Det har gett mycket trots problemen

– Det är det roligaste och mest lärorika jag har gjort! Det är egentligen för bra för att vara sant. Jag brygger vad jag vill och experimenterar mycket. Det är drömmen att kunna göra så.

Läs mer om 68th Floor:

Skyfall förstörde Ralfs hela bryggeri

Ralf brygger vidare trots alla motgångar