Rådanäs bryggde hos Poseidon

Rådanäs Bryggeri vill nå nya kundgrupper. Ett led i det var att Sofia Bergqvist och Karin Lundh ställde sig på Götaplatsen och bryggde öl.

De båda bryggarna på Rådanäs tog med sitt experimentbryggverk och lät folk som passerade se hur en bryggning går till.

– Det var nog ett ganska nytt grepp. Vi vill engagera nya människor och då var det här ett sätt vi ville prova, säger Sofia Bergqvist.

Malten krossades och humlen vägdes i förväg, men i övrigt gjordes hela bryggningen på 50-litersbryggverket mitt i centrala Göteborg.

– Vi tog med gasol och så körde vi i gång. Vi gjorde hela processen fram till kylningen som gjordes på bryggeriet, berättar Bergqvist.

För Rådanäs var detta också startskottet på en rad aktiviteter framöver. Någon mer offentlig bryggning blir det inte, men tap takeovers och andra samarbeten är inplanerade i Jönköping, Karlstad, Norrköping, Stockholm och Umeå. I Umeå blir det bland annat en samarbetsbrygd med Bryggverket.

Kanske är det också så att göteborgarna får chansen att se Sofia Bergqvist och Karin Lundh brygga nånstans i även framöver.

– Ja kanske det. Inget är bestämt, men det fungerade bra och vore roligt att göra igen. Vi skojade om att stå på Älvsborgsbron, men då blåser vi väl bort, säger Bergqvist.