Provsmak och folköl blir riksdagsfråga

David Josefsson vill ha svar om provsmakningsbarer och regler för folkölsbutiker. Foto: Ronny Karlsson.

Situationen för provsmakningsbarer och folkölsbutiker blir en riksdagsfråga. I morgon ska den gällande alkohollagstiftningen tas upp i kammaren.

Det är moderata riksdagspolitikern David Josefsson som initierat det hela och han kommer att få svar av socialminister Lena Hallengren (S).

Josefssson skriver i sin interpellation att lagstiftningen är otydlig och leder till olika regler i olika kommuner.

”Frågan har särskilt aktualiserats i Göteborg där en folkölsbutik fick stänga i våras eftersom Göteborgs stad inte ansåg att det fanns utrymme i lagen för att arrangera folkölsprovningar, och i november uppstod en diskussion kring hur lagstiftningen ska tolkas kring ölprovningar på bryggerierna i Göteborg”.

Frågan som han vill få svar på är om socialministern håller med de lokala politiker i Göteborg som tycker att lagstiftningen för provsmakningar och folkölsbutiker bör ses över.

Beernews har under året skrivit en hel om reglerna för provsmakningsbarer, som under ett par veckor i november ledde till att de flesta bryggerier stängde ner denna verksamhet. I våras var det också en hel del diskussioner efter att folkölsbutiken Fölk fick lägga ner.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Provsmak och folköl blir riksdagsfråga

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer