Prestigefyllt brons för Nils Oscar

Glad personal på Nils Oscar efter bronset. Foto: Pressbild

Som enda svenska bryggeri tog Nils Oscar hem en medalj i European Beer Star 2018 Det var Nils Oscars Scotch Ale som lyckades få brons i klassen Scotch ale

wee heavy.

Priset delades ut vid bryggerimässan BrauBeviale i Nürnberg, som avslutas i dag, torsdag.

– Det är fantastiskt roligt att få ett så fint erkännande bland så många välgjorda öl i internationella sammanhang, säger huvudbryggare Patrick Holmqvist, som är på plats och tar emot priset tillsammans med VD Mattias Davidsson.

Nils Oscar Scotch Ale beskrivs av bryggeriet som ”… ett generöst och fylligt öl med varma nyanser av rostad malt. Ölet är vackert rödbrunt, nästan svart, och är väldigt smakrikt samtidigt som det upplevs mjukt och balanserat. Receptet är baserat på den Scotch Ale som 2002 vann guld i World Beer Cup.”

– Öl med maltfokus är verkligen vår styrka, det vet vi sedan tidigare, men att nu få ytterligare erkännande på att det vi gör är riktigt bra känns enormt hedrande. Det är också tydligt att allt inte handlar om nyheter, denna öl har funnits med oss länge nu, säger VD Mattias Davidsson.

Nils Oscar har också vunnit ett annat pris. Kellerbier blev en av tre vinnare i Heirloom Malt Brewing Award vid en konferens med spannmålstema på BrauBeviale i måndags.

Även ett annat nordisk bryggeri hade framgångar i European Beer Star 2018: Danska Krenkerup Bryggeris Krenkerup Stout tog guldet i Dry stout-klassen.

Vill du kolla in alla vinnare så finns en pdf här.

Läs även:
Nils Oscar blev svenska mästare i öl
Nils Oscar till final i stor öltävling