Premiär för ölet som smakar som en semla

BIldspel

Bild 6 av 6

Hetvägg IPA uppskattades av de som provade den.

 

Sveriges första mega-collab har varit rejält uppmärksammad den senaste tiden. Under fredagen var det premiär för ölet som smakar semla.

Beernews var på plats när Stigbergets, Poppels, Omnipollo, Beerbliotek, Dugges, Sahtipaja och All In Brewing samlades för att brygga Sveriges första mega-collab. Även Mikrofonbryggeriet och Brewski har funnits med i projektet.

Resultatet blev ”Hetvägg IPA”, ett öl som inspirerats av den svenska semlan.

– Det är världens godaste bakverk. Vi gillar ju att hitta på sådana här saker men alla har varit inblandade. Vi har bollat ideer med varandra och semlan dök upp längs vägen, sade Henok Fentie på Omnipollo under bryggdagen.

Under fredagen var det premiär för ölet och det var förstås en hel del som var nyfikna på det. På Omnipollos Gothenburg satt kvartetten Hans Johansson, Joppe Andersson, Christian Bachtrog och Niclas Gustafsson från Huskvarna. Det första de gjorde var att beställa varsitt glas av semmel-ölet.

– Så in i helsike gott. Det smakar faktiskt semla, det här har dom gjort riktigt bra, sade Christian Bachtrog.

– Man känner helt klart semmelsmaken men det var gott, sade Joppe Andersson.

På Brewers Beer Bar fanns också ölet, och där var den en del av Dugges tap takeover med 16 olika öl på fat. Där var ölet också populärt även om det även köptes en hel del av de andra ölen som erbjöds.