Bryggerier

Verdant satsar stort på seafood och öl

En ny bar där maten ska vara seafood. Nej det handlar inte om Omnipollo utan om brittiska Verdant som nu satsar rejält.

Verdant startades 2015 och har snabbt fått stora framgångar och erkännanden. Deras humliga öl jämförs ofta med till exempel Cloudwater och efterfrågan är stor.

Nu är förhoppningen att dra in drygt 250 000 kronor på crowdfunding för att bygga ett nytt taproom.

Så här långt har Verdants tap room och shop legat i anslutning till bryggeriet, men där börjar det bli riktigt trångt. Nu ska man skaffa sig en annan mer centralt placerad lokal i Falmouth i sydvästra England.

– Vi har gillat att ha vårt taproom vid bryggeriet, men det går inte längre. Falmouth ligger vid havet och vi vill göra det bästa av det konceptet med god öl och enkel men välsmakande seafood, skriver bryggeriet i samband med att crowdfunding-kampanjen inleddes.

Man hoppas att hela insamlingen av pengarna ska vara klar i slutet av februari.